Första nya Pelargonerna för iår i krukor från Loppis butiken på Hälla i Västerås

En dag när vi var till Hälla i Västerås shopping område upptäckte vi en för oss ny Loppis butik.Där fyndade jag ett antal krukor i olika storlekar..

Tre storlekar fanns,alldeles nya,med loppis priser👍Den största 30 cm hög och 25 cm i diam.för endast 39 kr. (Ord. 295kr)  Den mellan 29 kr o minsta 19 kr.

Stort fat 29 kr. Och lilla krukan lagom till Tulpanerna🌷

Ljusstakar för 10 kr st.

Härom dagen inhandlade jag årets första Engelska Pelargoner,blev perfekt i nya krukorna, både i färg o form😊

Den lilla söta ljuslyktan jag fick av en av mina kära svägerskor passar så perfekt💕

Är en liten älskare av Engelska eller Regalpelargoner,tycker blommorna och dess färger är så vackra,har kommit fram till efter några år att dom trivs bäst om dom får stå kvar i växthusen hela sommaren och inte ställas ut🌺Det engelska namnet Regal har gruppen fått från Drottningpelargoner som är en äldre variant av engelska Pelargoner.De odlades vid Sandringham på 1870- talet i England. I mitten av 1800 talet började de pelargoner som bi i dag känner som engelska att korsas fram.Mycket av detta arbete skedde i Tyskland men även i Frankrike o England.I länder med varmare klimat är engelska pelargoner ett populärt inslag i trädgårdar där de används som städesgröna buskar eller rent av dom häckväxt..Engelska Pelargoner har dom största blommorna inom pelargonsläktet,kan bli hela 7 cm i diam.Engelska pelargonerna utvecklar knoppar under vintern,det är därför viktigt att inte beskära de senare än oktober,för då tar man bort knopp ovh knoppanlag.Den vill ha kraftig men väldränerad jord,och behöver lite större kruka än vanlig Pelargon,dricker ganska mycket vatten o vill ej torka ut,men låt den inte bli stående i vatten!!! Älskar näring och behöver regelbundet tillskott av krukväxtnäring under hela växtsäsongen.Övervintringen bör inte vara svalare än 10 gr,eftersom dom växer även vintertid.


Många säger: Det är ingen idé att köpa en för jag klarar inte av dom så länge, men de är ju oftast inte dyrare än en Tulpanbukett så njut så länge du har den,jag lovar du kommer att älska dessa vackra blommor😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s