Gästre en gammal by

Jag kanske ska berätta lite om mig själv och byn jag bor i också och inte bara bomba er med bilder..Jag är en 61 årig nyss pensionerad lantis,bor i en by 1,5 mil norr om Enköping som heter Gästre,byn har ca 60 boende och läste nyss på nätet att medelåldern är 33 år pga alla unga familjer,jättekul.Byn är väldigt gammal och här stod även slaget vid Gestilren för flera hundra år sedan,då vi blev svenskar o inte danskar om jag har fattat allt rätt😗 Själv så härstammar båda mina föräldrar härifrån ,mitt flicknamn Gestberg kommer från byn då det fanns 11 soldater som tog olika efternamn efter byn..Mycket finns att se runt om i trakten,värt en sommarturné,bara att gå in på Fjärdhundra land o googla.  Själva så köpte vi vårt ställe för 20 år sedan,har trivts från först stund🍀 Vi har två underbara utflugna barn,Ulrica  Hus Nr 30.  Och Andreas. Men kvar finns två koll katter Zorro o Charlie.som trivs som jag bäst i växthusen🐱 Mitt intresse för växter har alltid funnits. Och intresset för pelargoner kom nog samtidigt vi köpte huset.Just nu kan jag behärska mig o vara glad över dom jag har,men det fanns några år när besattheten var stor,måste måste bara ha,kunde inte bara titta måste följa med en stickling eller storing hem.Antecknade alla namn,serier,uppdrivande mm.men nu känns det skönt att ha landat,och bara gå och njuta av dom små liven.

Här i Gästre finns mina mor o far föräldrars ställen kvar,har själv många gamla fina möbler o saker kvar som har stått i dessa hus..

Farfar o farmors gård och morfars gamla plåtslageri,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s