Ljusstöpning i Dunderbo ljus och hantverk

Igår blev jag inbjuden av Annika i Dunderbo som driver Dunderbo ljus och hantverk på en ljusstöpar dag,jag har hjälpt henne lite när hon har haft busslast på besök så då fick jag vara med en dag som tack för hjälpen,en helt fantastiskt rolig och lärorik dag.Det var jag Annika och sju kvinnor från Gysinge som stöpte..

När vi efter en underbar uppdukat frukostbuffe som stog redo när vi kom kl 9.00,med nybakat bröd,hennes egetgjorda marmelader o egenodlade gurkor och tomater,det var nog bara kaffebönorna hon inte odlat själv,satte vi igång,klippa rätta längden på vekarna,sätta tyngder längst ner,osv.Då kom allt tillbaka sedan jag var liten,våran mamma bjöd alltid in alla grannfruar i byn Finnsta där vi bodde då på ljusstöpardag på sen hösten,vi var dom som hade det största bondköket man sa,en tid jag är lycklig över att få upplevt..och nu var det dax igen 55 år senare😊

Mitt i allt trevliga hade jag den årliga tandläkar kontrollen så det blev raketfart in till Enköping på koll,men som tur var klarade jag mig i år också utan några hål👍betalade så fort det bara gick för ljusstöpningen hägrade,lite för snabb bilkörning tillbaka men jag klarade det också😚Och dom gulliga tjejerna hade ju doppat mina ljus under tiden..

Kl 12 blev det lunch med Annikas hemlagade kantarellsoppa och nybakat bröd,kaffe med syltkaka efteråt,oj oj vad gott och mätta vi blev🍵🍞🧀 Sen var det bara att återgå till doppandet i hennes alldeles nya doppmaskin..när vi doppat ca 25 ggr.skulle vi vänta en stund,och då blev det rusning ut till hennes butiksdodar fulla med hantverk..

Naturligtvis vävda av Annika😊

Smidessaker från smeden i Frösthult,mycket fina ge bort presenter👍

Ja det finns något till allas smak i dessa bodar..nu skulle ljusen tas bort fixas o packeteras varsamt,sedan blev det kaffe o äppelpaj med vaniljsås..vi sa tack o hej till varandra,alla hade haft en jättetrevlig dag tyckte dom och överens var vi att Annika är so klippt o skuren för detta,en superduktig lärare som kan sin sak,när jag kom hem lade jag upp ljusen jag gjort på köksbänken och kännde mig riktigt stolt..

Och eftersom vi även fick göra varsitt ljus i form valde jag julgranen,det är väl snart dax😚även om vädret håller sommaren kvar🌞.   Ni som känner er intresserade av en ljusstöpar dag kontakta Annika för bokning,plocka ihop ett gäng o ha en trevlig dag tillsammans,jag lovar ni blir inte besvikna..sist en bild på Annika där hon trivs som bäst när hon inte jobbar och har häcken full som man säger..

Ett riktigt energiknippe till kvinna💪.  Tack Annika för att jag fick chansen att vara med denna dag💛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s